© copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag - 15 (14 maart 2015)

Geldrop VE1 - TIVOLI VE1 2-4

Vandaag stond de eerste van een serie van drie loodzware wedstrijden op het programma: Geldrop uit, De valk thuis en Waalre uit. Dit leverde voor de winterstop drie (zware) nederlagen op. Geldrop werd gevreesd om de snelle voorhoede, dus er werd een beroep gedaan op Peter T.. Ondertussen heerste het griepvirus nadrukkelijk, dus dit was een welkome versterking. Geldrop leek op een aantal plaatsen gewijzigd en startte slecht aan de wedstrijd. Tivoli had duidelijk de overhand en dicteerde toch wel enigszins verrassend het spel. De spitsen werden regelmatig gevonden en dit resulteerde in het eerste kwartier voor twee enorme kansen voor Mike en een voor Hakan. Maar dit leverde geen doelpunten op. Geldrop werd nerveuzer en wilde koste wat kost meer kansen voorkomen. In de 21e minuut leek Mike weer een kans te krijgen, maar hij werd met een kamikazeactie onderuit gehaald. Het mag een wonder zijn dat hij niet geblesseerd raakte, maar nog een groter wonder was dat de scheids alleen een vrije trap gaf. Perry schoot met scherp, maar de keeper redde. Patrick reageerde attent en tikte de rebound binnen: 0-1. Hierna ontaarde de wedstrijd in spijkerhard spel van Geldrop, die de grens regelmatig opzochten en daar ver overheen gingen. De Tivolianen lieten hun voeten (en mond) spreken en liepen verder uit. Op slag van rust schoot Peter T. de bal van zeker 35m laag in de hoek, waarbij de doelman opnieuw niet geheel vrijuit ging: 0-2. De taak in de tweede helft was om niet mee te gaan in hun spel en te blijven voetballen. Geldrop begon beter te spelen, maar de aansluitingstreffer kwam eigenlijk uit het niets. Na acht minuten zeilde een afstandsschot over Hennie, die iets te ver voor zijn doel stond, tegen de touwen: 1-2. Tivoli liet zich niet uit het veld slaan en al snel was het verschil weer twee goals. Richard veroverde de bal op het middenveld en leverde in bij Mike. Dit keer was hij de verdediging wel te snel af en liet de doelman met een lage schuiver kansloos: 1-3. Nog steeds was het spel harder, maar de Tivolianen bleven vrij eenvoudig overeind. Dit duurde tot vijf minuten voor tijd. De verdediging verspeelde de bal, waarna Hennie uit positie was en het afstandsschot in het doel belandde: 2-3. De slotfase werd hierdoor nog hectisch. De zeventig minuten waren al even verstreken en het leek erop dat de scheids wilde wachten op de gelijkmaker. Perry besliste echter anders en voltrok het vonnis over Geldrop. Zijn schot werd van richting veranderd en liet zo de keeper kansloos: 2-4. De scheids zag ook het kansloze van de missie in en floot direct af. Een dik verdiende overwinning was het resultaat van deze keiharde wedstrijd. De Tivolianen mogen blij zijn dat ze nog redelijk ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. Helaas viel Patrick wel uit met een op het oog ernstige knieblessure, deze werd trouwens niet veroorzaakt door Geldrop. Alle wedstrijden in 2015 nog gewonnen, waar gaat dit eindigen…? Mike, Hakan, Arno, Thuur De webryder, Marc van Hout